Detaily
Sumac z oblasti Arasbaran je cenený najmä pre svoju intenzívnu tmavú farbu a vysokú kvalitu, ktorá vyplýva z jedinečných klimatických a pôdnych podmienok tejto oblasti.
? na dochucovanie grilovaných jedál, marinád, šalátov a limonád
? zvýrazňuje kyslosť jedál
? má kyslú chuť
? má charakteristickú citrusovú vôňu
? latinčina názov Rhus coriaria
Spoznajte sumac
V malebnom regióne Arasbaran na severozápade Iránu, kde sa nedotknutá krajina a bohatá história prelínajú a vytvárajú jedinečnú krajinu, rastie sumach – korenie známe a oceňované na celom Blízkom východe pre svoju jedinečnú, kyslú chuť a sýto červenú farbu. Toto tradičné korenie pochádzajúce z plodov sumachu je neoddeliteľnou súčasťou regionálnych kuchýň, dodáva jedlám charakteristickú kyslosť a bohatosť chuti.
História sumachu v Iráne je stará ako samotná perzská civilizácia, kde sa po stáročia používa ako kľúčová ingrediencia v palete kulinárskych chutí. V Spices by YANGO® vám chceme priniesť tento kulinársky poklad ponukou sumachu z oblasti Arasbaran vo forme sušeného ovocia, ktoré sa starostlivo zbiera, aby si zachovala svoju intenzívnu chuť a farbu.
Sumac by Spices by YANGO®
Sumák Arasbaran od Spices by YANGO® je viac ako korenie - je to pozvánka na objavovanie bohatej kulinárskej tradície Iránu. Jeho jemne kyslá, osviežujúca chuť je ideálna do šalátov, marinád, mäsa a rýb, ako aj prísada do omáčok a dresingov. Škumpa dodáva jedlám hĺbku a komplexnosť, je nenahraditeľným prvkom pri príprave ako tradičných jedál, ako sú kebab či fattoush, tak aj moderných kulinárskych výtvorov. Skvele poslúži aj ako srdce limonády alebo prídavok do ružičkového kelu a inej krížovej zeleniny.