Detaily
Je to korenie, ktoré v mayských a aztéckych kultúrach zohrávalo dôležitú úlohu nielen ako kulinárska prísada, ale aj ako farbivo a prvok rituálov.
? na dochucovanie rýb, mäsa a zeleniny
? zvýrazňuje sladkú a korenistú chuť jedál
? zvýrazní farbu jedla
? má jemnú chuť s nádychom korenia a orechov
? má charakteristickú jemne sladkú vôňu
? latinčina názov Bixa orellana
Zoznámte sa s Annatou
V srdci sviežich lesov Guatemaly, kde panenská príroda a starodávne tradície žijú v harmónii, rastie Arnota - malý strom, ktorého ovocie produkuje korenie cenené v Latinskej Amerike pre svoju intenzívnu, oranžovo-červenú farbu a jemnú, zemitú chuť - Annatto . Toto tradičné korenie je neoddeliteľnou súčasťou regionálnych kuchýň, dodáva jedlám výraznú farbu a jemné chuťové tóny.
História annatta v Guatemale siaha ďaleko do minulosti, kde sa už po stáročia používa nielen ako korenie, ale aj ako prírodné farbivo. V Spices by YANGO® vám chceme predstaviť tento kulinársky skvost tým, že ponúkame annatto z Guatemaly vo forme celých semienok, ktoré sa starostlivo zbierajú, aby si zachovali svoju jedinečnú farbu a vôňu.
Annato od Spices by YANGO®
Annatto z Guatemaly od Spices by YANGO® je viac ako korenie - je to pozvánka na objavovanie bohatých kulinárskych tradícií Latinskej Ameriky. Jeho jemná, jemne sladkastá chuť sa skvele hodí do omáčok, ryže, mäsa a rýb a tiež ako prírodné farbivo do koláčov a zákuskov. Annatto dodáva jedlám nielen chuť, ale aj farbu, je nenahraditeľným prvkom pri príprave tradičných jedál, akými sú krtko či arroz con pollo, ale aj moderných kulinárskych výtvorov.